Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@06:40:05 GMT

دشت ترشیز رکورددار فاجعه زیست محیطی در کشور

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۲۱۷۰۹

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر با اشاره به اینکه "دشت ترشیز" از نظر کاهش منابع آبی و نشست زمین رکورددار فاجعه در کشور شده است،گفت: مرکز آموزش عالی کاشمر می تواند ظرفیتی برای استقرار دانایی محوری و همگرایی در نگرش به مسائل مختلف منطقه از جمله آب و محیط زیست باشد.

هادی معماریان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کلیات سند راهبردی مرکز آموزش عالی کاشمر به تصویب هیات امنای وزارت علوم رسیده است، گفت: موضوعات آب، غذا و انرژی به عنوان سه محور اصلی در توسعه پایدار مصوب شده و مرکز آموزش عالی کاشمر باید با همین نگاه کار را ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی عنوان کرد: تلاش می‌کنیم ماموریت مرکز را برای حل چالش‌ها و مشکلات منطقه‌ای به کار بگیریم، در این راستا پروژه‌ای مبتنی بر مدیریت مشارکتی منابع و مصارف آب در منطقه ترشیز توسط اعضای هیأت علمی گروه علوم و مهندسی آب این دانشگاه تعریف شده است.
 
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر همچنین پرداختن به بحران آب را یکی از رسالت‌های مرکز آموزش عالی کاشمر دانست و گفت: کشور ما در محدوده‌ای قرار گرفته که به شدت در معرض کمبود منابع آبی تجدید شونده قرار دارد.
 
رییس مرکز آموزش عالی کاشمر با بیان اینکه نتیجه سال ها اقدام این شده که امروزه بسیاری از دشت های کشور ممنوعه بحرانی هستند، افزود: هرچند اولویت اصلی امروز کشور «آب» است اما متاسفانه با چالش عدم اتکا به علم و فناوری و عدم استقرار دانایی‌محوری در این زمینه مواجه هستیم.
 
وی گفت: رسالت گم‌ شده مراکز علمی و دانشگاهی باید دیده شود و ضمن آسیب شناسی زنجیره به هم پیوسته منابع و مصارف آب، امنیت غذایی و انرژی، نقش مراکز علمی و دانشگاهی در حوزه دانش و فناوری در این زمینه خاص پررنگ‌تر شود.
 
معماریان همچنین با اشاره به اینکه دشت ترشیز از نظر کاهش منابع آبی و نشست زمین رکورددار فاجعه در کشور شده به طوری که 15 متر افت را در طی ده سال مشاهده می‌کنیم، افزود: مرکز آموزش عالی کاشمر می تواند ظرفیتی برای استقرار دانایی محوری و همگرایی و محور تحول و تغییر در نگرش به مسائل مختلف منطقه از جمله آب و محیط زیست باشد.
 
وی در ادامه به خط مشی و چشم انداز مرکز آموزش عالی کاشمر اشاره کرد و گفت: مرکز آموزش عالی کاشمر، می‌تواند مرکز منطقه‌ای پیشرو در آموزش، پژوهش و ظرفیت‌سازی برای استقرار تفکر هم‌بست آب، غذا، انرژی و ارائه رویکرد خشک‌زیست‌بوم در بستر توسعه پایدار باشد.
 
 معماریان بیان کرد: رسالت اصلی مرکز جدیت در حل مشکلات منطقه‌ای همگام با تفکرات نوین، تولید علم و ارتقاء توان توسعه مبتنی بر نوآوری، مسئولیت پذیری در قبال ماموریت‌های منطقه‌ای و محلی، ظرفیت‌سازی و تربیت نیروی انسانی ماهر با اتکاء به ارزش‌های اسلامی، ایرانی و مبانی اقتصاد مقاومتی است.
 
وی اظهار کرد: این مرکز تمام سرمایه انسانی و فیزیکی خود را بر مبنای توانمندسازی تمامی ابعاد این زنجیره متمرکز کرده و رسالت خویش را مطرح شدن به عنوان الگوی پایدار و نوین در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری در کشور می‌داند.
 
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر افزود: این مرکز در نظر دارد چشم انداز خود را مبتنی بر پوشش علمی و تحقیقاتی زنجیره به هم پیوسته آب، غذا و انرژی طرح ریزی کند و در این راستا مصمم است رشته‌های تحصیلی و تجهیزات و متخصصین و محققین خود را در چارچوب رشته‌های مرتبط با این رسالت و ماموریت منطبق نماید.
 
وی بیان کرد: خروجی تفکر هم‌بست آب، غذا و انرژی، تربیت نیروی انسانی خبره، کارشناس و مدیران آینده کشور در این حوزه است که بتوانند از نگاه سنتی و رفتار متضاد بخشی، به رویکردی منسجم و نگرشی کلان در این حوزه تغییر مسیر دهند.
 
معماریان بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که تربیت این نسل و حرکت در این مسیر، نقطه‌ای آغازین دارد و آن دانشگاه است.
 
وی با بیان اینکه نگاه ما این است که به سمت مجتمع و دانشگاه شدن حرکت کنیم، گفت: عنوانی که در راستای چشم‌انداز خود در نظر گرفته‌ایم دانشگاه توسعه پایدار است و در سند راهبردی خود سه دانشکده "آب، کشاورزی و توسعه پایدار"، "انرژی و توسعه پایدار" و "جامعه و توسعه پایدار" را تعریف کرده‌ایم و در تلاش هستیم تا افق 1401 حداقل به 30 تا 50 درصد رشته‌های مدنظر دسترسی پیدا کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۱۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست

به گزارش خبرگزاری مهر، نرجس شهمیری، با اشاره به اینکه سی و هشتمین جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست و چهارمین جلسه این شورا در دولت مردمی و انقلابی برگزار می‌شود، تعیین بهای جانوران وحشی از لحاظ مطالبه ضرر و زیان، سند فرابخشی برای نجات یوزپلنگ آسیایی، ارتقای سطح حفاظتی شش منطقه، اصلاح و بازنگری و اجرای پروژه‌های ۵ منطقه، ارجاع کار سیستمی و پایش خود اظهاری در پایش آلاینده‌های واحدهای مشمول خود اظهاری و به‌روزرسانی تعرفه‌های آزمایشگاه‌ها جهت آزمایشگاه‌های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست را از جمله دستورات سی و هشتمین جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست عنوان کرد.

کد خبر 6094866

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • جزییات برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست
  • سازمان دامپزشکی به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است
  • پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است