Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایمان بابائیان روز یکشنبه درنشست هم اندیشی با مرکز آموزش عالی کاشمر در راستای برپایی همایش ملی توسعه پایدار در این شهر افزود: در سال 75 کنگره سازمان جهانی هواشناسی تصویب کرد که به خاطر وجود موضوع تغییر اقلیم و نیاز به ارائه خدمات اقلیمی بیشتر به کاربران، باید هر کشوری یک مرکز ملی اقلیم شناسی داشته باشد که فعالیت این مرکز در ایران به تصویب رسید و براساس امکان سنجی صورت گرفته در همان سال خراسان رضوی به عنوان مرکز ملی اقلیم شناسی انتخاب و این مرکز تاسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در آسیا پنج کشور کره جنوبی، ژاپن، چین، هند و ایران عضو برنامه خدمات اقلیمی سازمان جهانی هواشناسی هستند که در کنار هم فعالیت می کنند و مسئولیت این امر در ایران بر عهده پژوهشکده اقلیم شناسی است.
رئیس پژوهشکده اقلیم شناسی گفت: پژوهشکده اقلیم شناسی، مرکز مدیریت ریسک بلایای جوی اقلیمی با تکیه بر خشکسالی کشورهای عضو اکو را نیز برعهده دارد همچنین مرکز پایلوت اقلیم غرب آسیاست که تلاش می‌شود مجوز قطعی این مرکزیت را اخذ کنیم.
بابائیان افزود: این مرکز برای همکاری با مرکز آموزش عالی کاشمر در خصوص برپایی همایش توسعه پایدار و انعقاد تفاهمنامه همکاری در حوزه مسائل مربوط به تغییر اقلیم و شرایط گذر از آن آمادگی دارد.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر نیز در این نشست گفت: مرکز آموزش عالی کاشمر به عنوان تنها دانشگاه دولتی در منطقه ترشیز رسالت خود را جهت رویکرد حفظ زیست بوم در زمینه توسعه پایدار انجام می‌دهد.
هادی معماریان افزود: با توجه به این تاکنون از پتانسیلهای منطقه در خصوص کشاورزی و معادن به خوبی استفاده نشده است بر این اساس شناساندن چالشها و ظرفیتهای منطقه ترشیز با استفاده از تقویت بخش خصوصی مدنظر قرار گرفته است.
وی همچنین از برگزاری همایش ملی توسعه پایدار در فروردین ماه سال 1398 در کاشمر خبر داد و اضافه کرد: هدف از برگزاری این همایش بررسی چالشها و آسیبهای تحقق توسعه پایدار، تدوین راهبردها و چشم‌انداز توسعه پایدار، ترسیم نقشه راه رسیدن به وضع مطلوب، شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای بخش خصوصی به ویژه در منطقه ترشیز، شناسایی پتانسیلهای توسعه و بهبود در منطقه ترشیز و تببین مسئولیت اجتماعی دانشگاهها در زمینه توسعه پایدار است.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: این همایش برای اولین بار در سطح ملی و در محورهای کشاورزی و امنیت غذایی، مدیریت شهری پایدار، هوشمند سازی و توسعه دیجیتال، حمل ونقل پایدار، انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری و صنایع دستی، صنعت، معدن و توسعه پایدار، آب و توسعه پایدار و مشارکت مردمی و توسعه اقتصادی برگزار می‌شود.
معماریان افزود: تاکنون برای برگزاری همایش توسعه پایدار که فروردین‌ماه 98 در مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار می‌شود مقالات بسیار خوبی را دریافت کرده‌ایم و به جزهمایش اصلی هشت کارگاه تخصصی نیز در این همایش تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: یکی از محورهای همایش، تغییر اقلیم و توسعه پایدار است لذا پژوهشکده اقلیم شناسی می تواند در این همایش به بیان ایده های تخصصی خود در این حوزه بپردازد.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: متاسفانه هنوز برخی از مسئولان مساله تغییر اقلیم را باور ندارند و این موضوع می‌تواند زمینه برپایی یک کارگاه بسیار ارزشمند و مهم در حاشیه همایش اصلی را فراهم کند.
معماریان افزود: با وجود این که منطقه ترشیز فرصت بسیار خوبی برای توسعه دارد ولی متاسفانه به خاطر برخی چالشهای سیاسی در منطقه از چرخه توسعه عقب افتاده ‌است.
مرکز آموزش عالی کاشمر با شش رشته و هزار دانشجو دارد.
کاشمر در فاصله 228 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
1922/7497
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 خراسان رضوی دانشجو صنعت معدن کشاورزی گردشگری و صنایع دستی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۶۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: بحرانی ترین کسری مخزن آبهای زیرزمینی این منطقه مربوط به دشت «رخ» تربت حیدریه بوده، به طوریکه میزان برداشت آب از این دشت ۵۲ میلیون متر مکعب بیشتر از تغذیه آن است.

 مهدی طلعتی افزود: در شرایط کنونی کسری مخزن دشت «زاوه» تربت حیدریه ۴۷ میلیون متر مکعب و دشت «رشتخوار» ۳۰ میلیون متر مکعب است.

وی بیان کرد:  هرچه برداشت بیشتر باشد، حجم آبخوان کوچکتر می شود و به عبارتی این وضعیت موجب بحرانی شدن مخازن آبهای زیرزمینی شده است.

او با تایید اینکه اگر این روند ادامه یابد و نتوان مدیریت کرد شرایط برای زندگی انسان و حیات وحش سخت خواهد شد، اظهار کرد: مدیریت آب صرفا به یک اداره مربوط نمی شود و موضوعی فرابخشی است، باید سایر نهادها مانند جهادکشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و نهادهای اجتماعی و غیره کمک کنند.

طلعتی تصریح کرد: نمی‌توان گفت از فردا برداشت آبی از دشت رخ صورت نگیرد؛ چون معیشت و زندگی مردم به کشاورزی و آب وابسته است.

خشکسالی و تغییر اقلیم

مدیر امور آب تربت حیدریه افزود: موضوع مدیریت آب بسیار حساس است و باید با دقت بسیار و ظرافت فراوان اقدام کرد تا به زندگی و معیشت مردم آسیبی وارد نشود.

وی عنوان کرد: بخش عمده ای از مشکل هم به خشکسالی ها و تغییر اقلیم باز می‌گردد که می توان با مقایسه وضعیت آب و هوایی تربت حیدریه با ۲۰ سال قبل به تغییرات فراوان رخ داده پی برد.

طلعتی با اشاره به پدیده تغییر اقلیم در تربت حیدریه ادامه داد: میزان بارش برف در این منطقه بسیار کاهش یافته و از سویی میزان دمای منطقه و استان خراسان رضوی در مدت ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر ۲ درجه افزایش یافته است.

مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: این ۲ درجه موجب می‌شود، میزان بارش برف کاهش یابد اما باید با کمک کشاورزان و مدیریت مشارکتی مشکل و تبعات آن را تا حد ممکن کاهش داد.

تربت حیدریه با جمعیت حدود ۲۲۵ هزار نفر، در جنوب خراسان رضوی و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از مشهد واقع شده است.

دیگر خبرها

  • امتحانات نهایی امسال چرا مهم‌تر است؟
  • برگزاری همایش تبیینی برگزاری امتحانات نهایی ۱۴۰۳ در مشهد 
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • تشکیل پرونده قضایی برای ضاربان آمر به معروف در کاشمر
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • پرونده قضایی برای ضاربان یک آمر به معروف در کاشمر تشکیل شد
  • همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم
  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود