Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@07:36:19 GMT

رشد 100 درصدی پذیرش دانشجو در مرکز آموزش عالی کاشمر

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۰۶۴۰

رشد 100 درصدی پذیرش دانشجو در مرکز آموزش عالی کاشمر

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: امسال میزان پذیرش دانشجویان مرکز آموزش عالی کاشمر 100 رصد رشد یافته و هم اکنون 807 دانشجو در این مرکز مشغول تحصیل هستند.

به گزارش ایسنا، هادی معماریان در آیین نکوداشت دانشجویان نو ورود مرکز آموزش عالی کاشمر عنوان کرد: براساس آمار سازمان سنجش کشور در سال تحصیلی ۹۹-۹۸، تعداد ۳۳۷ دانشجو در6 رشته تحصیلی در مرکز آموزش عالی کاشمر طبق سوابق تحصیلی پذیرفته شدند که این تعداد پذیرفته شدگان در مقایسه با سال تحصیلی گذشته از رشدی حدود دو برابری برخوردار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از نظر تنوع جغرافیایی نیز امسال از نواحی مختلف کشور در مرکز آموزش عالی کاشمر پذیرفته شده‎اند که این امر بیانگر استقبال دانشجویان از این واحد دانشگاهی است.

معماریان با بیان اینکه ثبت‎نام حضوری از دانشجویان نو ورود در روزهای ۱۱ تا ۱۷ مهر ماه در مرکز آموزش عالی کاشمر انجام شد، افزود: مرکز آموزش عالی کاشمر دارای 14 عضو هیئت علمی با 807 دانشجوست و دانشجویان این دانشگاه در رشته‌های کارشناسی ناپیوسته آبیاری و زهکشی، علوم و مهندسی آب، مترجمی زبان انگلیسی، مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر، علوم ورزشی در مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه دانشجویان در کنار کسب علم به مهارت آموزی نیاز دارند، برلزوم استفاده مناسب از فرصتی که برای تحصیل رایگان و استفاده از امکانات آموزشی برای دانشجویان در مرکز آموزش عالی کاشمر به عنوان یک دانشگاه دولتی پیشرو در توسعه پایدار فراهم شده، تاکید می‎شود.

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر همچنین بیان کرد: برنامه راهبردی مرکز آموزش عالی کاشمر رفتن به سمت ارتقاء آن به مجتمع و سپس دانشگاه، و در مرحله بعد تلاش داریم به عنوان یک دانشگاه کارآفرین در منطقه فعال باشیم تا دانشجویان بعد از تحصیل مهارتی برای اشتغال داشته باشند و با اصول کسب و کار و مهارت افزایی و اشتغال آفرینی آشنا شوند.

معماریان افزود: در حال حاضر  مرکز آموزش‎های آزاد، کارگاه‌های مجازی، مرکز رشد و ارتباط با صنعت در مرکز آموزش عالی کاشمر فعال و پذیرای دانشجویان صاحب ایده‎های نوین هستند و می‎توان از خدمات این مراکز بهره‎مند شد به طوری که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در مرکز رشد، دو کارگاه کارآفرینی و آشنایی با نوآوری، و کارگاه شتاب دهی و استارتاپ‌ها به زودی برگزار می‌شود.

وی در ادامه از فعالیت مرکز مشاوره تربیت بدنی و ورزشی که ظرف دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد و در آن خدمات تندرستی ارائه می‌شود خبر داد و گفت: سالن‌های ورزشی دیگری نیز در این  مجموعه وجود دارند که می‌توان برای استفاده از آن‌ها با هماهنگی مجموعه فوق برنامه و تربیت بدنی اقدام نمود.

معماریان اظهار کرد: در حوزه امور فرهنگی نیز کانون‌ها و انجمن‌هایی در این واحد دانشگاهی فعال هستند که هر یک از دانشجویانی که مهارتی در فن و حرفه‌ای دارند، می‌توانند آن را ارائه دهند و چنانچه نیاز به تشکیل کانون و انجمن دیگری بود با هماهنگی مسئولان امور فرهنگی می‎توان در این زمینه اقدام کرد.

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر اعلام کرد: تمامی مشکلات صنفی دانشجویان از کانال شورای صنفی که اعضای آن با برگزاری انتخاباتی مشخص  شده‌اند؛ قابل پیگیری است و آن‌ها می‌توانند خواسته‌ها، انتقادات و پیشنهادات دانشجویان را به مسئولان منتقل کنند.

در این مراسم معاونت، دانشجویی آموزشی و پژوهشی مرکز آموزش عالی کاشمر بر رعایت نکات آموزشی و انضباطی از سوی دانشجویان تاکید کرد و ابراز امیدواری نمود؛ میثم عابدین پور گفت: در بخش آموزش باید دانشجویان مدیریت زمان داشته باشند و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: در حوزه پژوهشی نیز دانشجویان باید مهارت‌های مختلفی در ذیل دوره تخصصی و رشته خود فرا بگیرند، زیرا این دوران سنگ بنای آینده است و دانشجویان باید برای افزایش مهارت‌های خود در دوره‎ها وکارگاه‌های آموزشی که برگزار می‌شود، حضور فعالی داشته باشند.

عابدین‌پور اظهار کرد: در کنار آموزش، در حوزه دانشجویی به شور و نشاط دانشجویان نیز توجه می‌شود هر چند دانشجویان نیز باید شئون دانشجویی را رعایت کنند.

وی با تاکید براینکه با تمام توان پاسخگوی مطالبات دانشجویان هستیم؛ افزود: در بخش فرهنگی کانون‌ها و انجمن‌هایی در مرکز آموزش عالی کاشمر فعالیت دارند که پویایی آن‌ها نیازمند مشارکت فعال دانشجویان است.

معاونت، دانشجویی آموزشی و پژوهشی مرکز آموزش عالی کاشمر بیان کرد: حدود ۲۵۰ دانشجوی نو ورود در مرکز آموزش عالی کاشمر تحصیل خود را مهرماه 98 آغاز نمودند و هم اکنون بیش از ۸۰۰ دانشجو در شش رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۰۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو

مهربانو های منتظر و مهربان های مضطرب! مهربانو ها چشم به راه روز مبارک وصال؛ و به فاصله یک شهر شلوغ، مهربان ها مردد بین شسکتن از سختی جدایی یا شکستن زیر بار سنگین زندگی مشترک! دانشجو رنج هجران می‌کشد و دانشگاه ایستاده است و تماشا می‌کند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فاطمه افتخاری‌پور*: فاصلۀ خانه دانشجویی تا خانه دانشجویی متأهلان را فاصلۀ بین تصویب تا اجرای قانون باید پر کند.
دانشگاه‌ها مؤظف‌اند متناسب با برآورد نیاز دانشجویان متأهل برای تأمین خوابگاه متأهلی اقدام کنند. اما در حال حاضر جز تعداد انگشت شماری از دانشگاه ها، سایر دانشگاه‌ها به وظیفه خود عمل نکردند... (۱)
همچنین تا به امروز، دانشگاه علامه طباطبایی (ره) هم جز وعدۀ تأمین صد واحد خانه دانشجویی متأهلی حرفی برای گفتن ندارد. هرچند حتی اگر آن ۱۰۰ واحد برای مهر سال ۱۴۰۳ تأمین شود اصلا پاسخگوی ۱۵۰۰ دانشجوی متأهل دانشگاه نخواهد بود. البته این را هم باید در نظر گرفت که تأمین خانه دانشجویی متأهلی نه صرفا برای متأهلین، بلکه برای دانشجویانی که با آگاهی از تأمین مسکن توسط دانشگاه برای ازدواج اقدام می‌کنند هم باید در نظر گرفته شود.

پای درد و دل دانشجویان متأهل که نشستیم، تازه فهمیدیم چقدر تحت فشار هستند. در همین راستا مصاحبه‌ای انجام شده که در ادامه می‌خوانید:
حانیه امین آقائی هستم، دانشجوی رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی که در سال ۱۴۰۲ وارد دانشگاه شدم. کمتر از دو ماه است که ازدواج کردم. همسرم هم فارغ‌التحصیل ارشد هستند.
فاطمه سادات رفیعی هستم، رشته علوم تربیتی، سال ۱۴۰۲ بود که موفق به ورود به دانشگاه شدم. سه‌سال است که ازدواج کردم.
سیدمحمدامین حسینی هستم، حدود دو سال از ازدواجم می‌گذرد و خودم در مقطع دکتری حقوق خصوصی مشغولم و همسرم دانشجوی پزشکی هستند.
مهران خالقی متولد سال ۱۳۸۱ هستم، در شهر زنجان متولد شدم. بنده و همسرم در مقطع کارشناسی ازدواج کردیم. در حال حاضر دانشجوی ترم هشت حقوق هستم.


شروع شرح جدایی...
در حال حاضر کجا سکونت دارید؟ در صورت امکان ترجیح شما استفاده از خوابگاه متأهلی است یا خیر؟
خانم رفیعی در پاسخ به این سؤال گفتند: هر دو خوابگاهی هستیم. بله حتما خوابگاه متأهلی را انتخاب می‌کنیم. با توجه به اینکه اهل شهرستان هستیم و شرایط اجاره کردن خانه سخت است.
آقای خالقی گفتند: بنده در خوابگاه ساکن هستم و همسرم و فرزندم در زنجان زندگی می‌کنند. مجبورم هر هفته یا هردوهفته یکبار در رفت و آمد باشم. قطعاً ترجیح می‌دهم از خوابگاه متأهلی در چنین شرایطی استفاده کنم.

ازدواج همراه با تحصیل، سخت! اما شدنی
به نظر شما تحصیل در کنار ازدواج چقدر می‌تواند محقق شود؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این سؤال گفتند: به‌نظرم تحصیل در کنار ازدواج می‌تواند محقق شود، اما ممکن است در شرایطی مثل دوران بارداری دشوار یا کند شود.
آقای خالقی در ادامه گفتند: پاسخ به این سوال با توجه به شرایط، روحیات، آشنایی با مهارت‌های زندگی، توانایی مدیریت هم‌زمان کار و تحصیل و زندگی برای هر فرد می‌تواند متفاوت باشد.
آقای حسینی نیز به این سؤال پاسخ دادند و گفتند: ازدواج عامل کمک کننده به تحصیل است چرا که آرامش ذهنی و روحی ارزشمندی به واسطه ازدواج به وجود می‌آید که امکان طی کردن مراحل مختلف تحصیلی را فراهم می‌کند. در نتیجه ازدواج و تحصیل نه تنها باهم تعارضی ندارند، بلکه ازدواج به تحصیل کمک می‌کند.

زندگی مشترک از نگاه جوان امروز، شروع یک زندگی ساده هم سخت شده
به نظر شما اولویت‌های جوانان امروزی برای ازدواج چه تفاوتی با گذشته دارد؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این پرسش گفتند: دغدغۀ اقتصاد و داشتن خانه مناسب بیش از پیش در ذهن جوانان است و مشکلات اقتصادی و میل به داشتن زندگی مالی خوب، باعث شده برخی معیار‌های مالی داشته باشند که در جامعه کنونی خیلی‌ها از داشتنش محروم هستند.
خانم رفیعی گفتند: در شرایط فعلی دغدغه‌های مالی اولویت‌ها را خیلی تغییر داده و با توجه به فضای مجازی اولویت‌ها از اخلاق و ظرفیت‌های فکری، به ویژگی‌های جسمانی و مالی تغییر رویه داده‌اند.


آقای حسینی در ادامه به این شکل پاسخ داده‌اند: امروزه خیلی‌ها می‌گویند جوانان امروزی توقعات زیادی دارند، اما در واقع اینطور نیست و جوانان امروزی زیادی پیدا می‌شوند که حاضر به شروع یک زندگی ساده هستند. متأسفانه به خاطر مشکلات اقتصادی و تورم همین زندگی ساده نیز هزینه‌های زیادی دارد و جوانان از فراهم کردن مقدمات اولیه زندگی ساده نیز ناتوان شدند که گران‌ترین بخش شروع زندگی، مسکن است.

مسکن؛ پاشنۀ آشیل تشکیل خانواده و رشد جمعیت!
نداشتن مسکن تا چه اندازه باعث به تأخیر انداختن ازدواج جوانان و دانشجویان شده؟ خوابگاه متأهلی به چه میزان توانایی رفع این مشکل را دارد؟
خانم امین آقائی به این سوال چنین پاسخ دادند: قطعاً مسکن یکی از دغدغه‌های مهم هر جوانی است که قصد ازدواج دارد و موجب به تأخیر انداختن ازدواج و تشکیل خانواده می‌شود. خوابگاه متأهلی گزینه بسیار مناسبی برای زمان دانشجویی است و تا پیدا کردن خانه مناسب، موجب استقلال دو طرف می‌شود.
آقای حسینی گفتند: به‌نظرم از میان دلایل اقتصادی، نداشتن مسکن مناسب مهم‌ترین دلیل تأخیر ازدواج جوانان است. طبیعتاً خوابگاه متأهلی، می‌تواند در حل این مشکل به زوج‌های دانشجو کمک شایانی بکند.

مسکن، مسکن، و بازهم مسکن... باید به داد جوان‌ها رسید!
به نظر شما وجود خوابگاه متأهلی، چه محاسنی دارد که باعث ترغیب مجرد‌ها به ازدواج شود؟
خانم رفیعی گفتند: در واقع برای دانشجو یک خیال آسوده به وجود می‌آورد که حداقل تا چند سال با خیال راحت‌تری به تحصیل بپردازد.
آقای خالقی، در پاسخ به این سوال چنین مطرح کردند: قطعاً باعث ترغیب جوان‌ها به ازدواج خواهد شد. زیرا؛ بزرگترین مانع پیش روی جوانان همین مسکن است و حتی اگر برای مدت کوتاهی این مانع از سر راه جوانان برداشته شود جوان‌ان در این مدتی که در خوابگاه متأهلی هستند سعی می‌کنند پس انداز‌های خود را بیشتر کنند تا بعد از فارغ‌التحصیل شدن بتوانند منزل خودشان را تهیه کنند.

دانشگاه خانواده محور، ضامن فردای ایران زمین
آیا قصد دارید فرزند هم داشته باشید؟ با توجه به روند کاهش جمعیت، به نظر شما فرزندآوری چقدر اهمیت دارد؟
خانم رفیعی: بله. برای جامعه از هر لحاظ از اهمیت بالایی برخوردار است، ولی باید دید با شرایط فعلی زندگی چقدر امکان فرزندآوری وجود دارد.
آقای خالقی گفتند: ما الحمدلله صاحب یک دختر ۸ماهه هستیم. ایرانِ امروز ما به شدت در سرازیری کاهش جمعیت قرار گرفته و این برای یک کشور خطرناک است. اگر انسان حداقل چند کتاب تربیتی مطالعه کرده باشد متوجه می‌شود که امکان تربیت صحیح و سالم فرزندی که برادر و خواهری نداشته باشد وجود ندارد. پدر و مادر اگر تربیت صحیح فرزندخودشان برایشان دغدغه است، نباید به یک یا دو فرزند بسنده کنند چه برسد به اینکه آینده کشور نیز برایشان مهم باشد. حالا همین بچه‌ای که به تنهایی بزرگ شده یا دست کم فقط یک برادر یا خواهر داشته، تقریبا بعد از هجده سالگی به یکباره می‌خواهد وارد فضای جامعه شود. خب این فرزند اصلا درکی از زندگی جمعی، کار گروهی، گذشت کردن، تقسیم کار و... ندارد و این برای کشور مشکل‌زا است.


این مصاحبه در پایان با تشکر از مصاحبه‌کننده‌ها به پایان رسید. اما برای دانشجوی جوان و مجرد مسئلۀ مسکن، زوج‌های متأهل را به سختی انداخته و جوانان آمادۀ ازدواج را از تشکیل خانواده می‌ترساند! (۲) به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بالا بودن هزینه‌های زندگی، هزینه بالای مسکن، بیکاری و پیدا نکردن گزینه مناسب برای ازدواج در صدر علل عدم ازدواج بهنگام جوانان هستند که مطمئناً می‌توان در دانشگاه برای هر کدام از این علت‌ها چاره‌جویی کرد.

امیدواریم تلاش ما برای پیگیری مسئلۀ تأمین خانه دانشجویی متأهلی برای دانشجویان دانشگاه مؤثر واقع شود و قدم برداشتن برای این اتفاق مبارک، عمل خیر مقبولی در پیشگاه خداوند متعال باشد.
والذین یقولون ربنا هب لنا من ازواجنا وذریاتنا قرة اعین واجعلنا للمتقین اماما
اولئک یجزون الغرفة بما صبروا ویلقون فی‌ها تحیة وسلاما
خالدین فی‌ها حسنت مستقرا ومقاما (۳)

 

۱- قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مصوب ۱۴۰۰/۷/۲۴

۲-عوامل تأثیر گذار بر افزایش سن ازدواج جوانان، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تاریخ انتشار ۱۴۰۱/۳/۱۰

۳-آیات ۷۴ الی ۷۶ سوره مبارکه فرقان

 

فاطمه افتخاری‌پور، عضو فعال دانشکده روانشناسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی(ره)

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

دیگر خبرها

  • دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری ۶۴۸ دانشجو پذیرش خواهد کرد
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • اطلاعیه پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی